Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار بود به منظور سامان دهی وضعیت بازار خودرو و کنترل قیمت ها، عرضه خودروها از طریق بورس کالا انجام شود اما ظاهراً این موضوع به مذاق دلالان خودرو خوش نیامده و از هر طریقی برای سنگ اندازی جلوی این مسیر استفاده می کنند.
براساس اطلاعیه بورس کالای ایران، قرار است ۵۰۰ دستگاه خودروی هایما S۷ روز یکشنبه ۶ شهریور ماه در بورس کالای ایران عرضه شود اما ظاهرا موانعی برای این اتفاق در حال به وجود آمدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند باعث شفافیت معاملات و کوتاهی دست دلال‌ها از بازار خورو گردد؛ البته عرضه خودرو در بورس کالا با مخالفت و سنگ‌اندازی‌های زیادی روبرو بوده است.
به همین دلایل مافیای دلالی تا لحظه آخر فشار می‌آوردند تا این عرضه کنسل شود. ذینفعان روش‌های فروش پیشین، فشار می‌آورند تا قیمت‌گذاری دستوری تداوم داشته باشد.
گواه این موضوع عرضه دو خودرو دیگنیتی و فیدلیتی بهمن موتور در بورس کالا بود که باعث از بین رفتن سود کلان دلالان شد.
وجود انحصار باعث رانت می‌شود. فساد با قیمت گذاری دستوری اتفاق می‌افتد. متناسب نبودن تقاضا با عرضه باعث ایجاد محدودیت و پرونده در خصوص کدهای ملی اجاره‌ای می‌شود.
عرضه خودرو در بورس به معنای آن است که باید به خودروسازان اجازه داده شود تا در تعیین قیمت واقعی محصولاتشان آزاد باشند و تعادل بازار را مانند دیگر حوزه‌های مانند لوازم خانگی، فرش، لبنیات و ... . بدست آورندچه آنکه قوانین عرضه و تقاضا بهترین راه برای توسعه بازار و افزایش کیفیت محصول است.
مدتی است که آشفتگی بازار خودرو تشدید شده است و به دلیل هیجانات کاذب ناشی از متوازن نبودن عرضه و تقاضا، ضمن افزایش تقاضای سرمایه‌ای برای این کالا، قیمت آن نیز به صورتی غیرمنطقی بالا رفته‌است. از طرفی اختلاف قیمت مصوب و قیمت بازار آزاد سبب ایجاد انگیزه برای دلالان و واسطه‌گران برای گرفتن سودهای کلان از این بازار شده است.
دلیل افزایش تقاضا هم این بوده که به دلیل ایجاد فاصله زیاد قیمت بین بازار و کارخانه، نه فقط دلال‌ها بلکه مردم عادی نیز انگیزه بالایی برای خرید خودرو به قیمت کارخانه و فروش به قیمت آزاد پیدا کرده‌اند یعنی بسیاری از مردم عادی که در حال حاضر برای خرید خودرو از کارخانجات ثبت نام می‌کنند، قصد استفاده از خودرو را ندارند و می‌خواهند خودرو را بفروشند و سودی بدست بیاورند.
بر اساس پیشنهاد مجلس، مقرر شده که خودرو در بورس کالا عرضه شود که در صورت تحقق این امر خودرو در بستر بورس کشف قیمت خواهد شد که این قیمت همان قیمت فروش یا قیمت بازار خواهد بود؛ قیمت تعیین شده از سمت خودروسازان به عنوان قیمت کف در بورس است. در صورتی که خودرو با قیمت بیشتری در بورس معامله شود، عوائد حاصل از آن برای توسعه حمل‌ ونقل عمومی و مشوق‌های مالی به خودروسازان استفاده می‌شود.
در اولین عرضه خودرو دو محصول دیگنیتی و فیدلیتی با استقبال خوب خریداران واقعی روبرو شد. به همین ترتیب طبق گزارش‌های استخراج شده از سوی سازمان بورس، با شفاف شدن معاملات خودرو، قیمت کشف شده در بورس کالا در خصوص این دو خودرو ۵۰میلیون تومان پایین‌تر از بازار آزاد اعلام شد.
با عرضه خودرو در بورس، تعداد خودروهای تولیدی کشور هم افزایش می‌یابد، علاوه بر آن شاهد افزایش کیفیت خودروهای تولیدی هم خواهیم بود. سرمایه‌های سرگردان موجود در بازار که بعضاً در مسیر خرید و فروش طلا و ارز قرار می‌گیرد هم مدیریت می‌شود. این موضوع از رانت، فساد و دلالی در بازار خودرو جلوگیری می‌کند. در مدل فعلی عرضه خودرو، دلالان با خرید کدملی و برنده شدن در قرعه کشی، سود زیادی را بدست می‌آورند.

منبع/ خبرماشین

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت بورس کالا بازار خودرو صنعت خودرو هایما محرم سامانه سماح مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت عرضه خودرو در بورس بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر

به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین به استان هرمزگان در چارچوب تور نظارتی اصحاب رسانه در بندر شهید باهنر دپوی هزاران دستگاه خودرو که بیشتر آنها را خودورهای هیبریدی که در چارچوب تصویب واردات خودروهای نو خارجی برای تنظیم بازار ثبت فارش شده‌اند جلب توجه می کرد.

در پیگیری هایی که خبرنگاران صورت دادند مشخص شد این خودورها قرار بوده در سامانه یکپارچه فروش خودرو به متقاضیان عرضه شود اما به دلیل برخی موانع سوال برانگیز از جمله صادر نشدن مجوز سازمان محیط زیست این خودروها در حال نزدیک شدن به وضعیتی هستند که به رسوب کالا د گمرک موسوم است.

رئیس کل دادستانی استان هرمزگان اما در این خصوص با اشاره به اینکه دستگاه قضایی اکنون با اصلاح ساختار ترخیص کالا در گمرکات و سازمان اموال تملیکی درباره کالاهایی که به سمت ماندن نامتعارف در گمرکات بروند حساس شده و ورود پیدا می‌کند، به ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی و عرضه آنها به بازار  که بیش از ۷ ماه متوقف مانده بودند با ورود دستگاه قضا خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودروها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودروها ورود پیدا کرده است

مجتبی قهرمانی تصریح کرد: مشکل این خودروها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودروها را صادر کنند. 
ته لنجی بنام ملوان به کام قاچاق‌چی‌های کلان

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالاهایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • ضمن بازدید اصحاب رسانه از بندر شهید باهنر تشریح شد؛ ورود دستگاه قضا به ماجرای خودروهای معطل در گمرک
  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات